Всички новини
Начало Новини
Facebook Споделяне
Share on where to uk viagra facebook

БЕЗПЛАТНА ДИГИТАЛНА ОБУЧИТЕЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УНАСЛЕДЯВАНЕ НА СЕМЕЙНИЯ БИЗНЕС

Succession, проект, финансиран по програмаЕразъм +, на Европейската комисия, представя безплатна онлайн платформа за обучение, която да подпомага и ръководисобствениците и членовете на семейни фирми,да планират и осъществят успешен трансфер на своя бизнес. Учебният материал е резултат от съвместно изследване и разработка, внасяйки аспектив естеството, приликите и разликитена семейния бизнес отБългария, Гърция, Испания, Германия и Кипър.

Какво могат да намерят в платформата собствениците и членовете на семейни фирми:

  • 4обучителни раздела, които подчертават значението на ранното планиране на унаследяването, като предоставят важна информация и знания за моделите на прехвърляне на семейния бизнес и практики за това как да започнете и да завършите плананаунаследяването;
  • Допълнителни източници на информация и избрани видеоклипове, които помагат заобогатяването на знанията;
  • 10 теста, за да проверите знанията си, докато преминавате през учебния материал;
  • Комплект от 8 работни листа, под формата на лесни за използване и попълване шаблони, които ще ви помогнат да планирате и да преминете стъпка по стъпка презсобствения си план за унаследяване на семейния бизнес.

Можете да намерите този материал на английски, български, гръцки и испански, безплатно тук: http://training.succession-project.eu

Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате, да изберете език и да се потопите в платформата за обучение!

Към момента приканваме собственици на семейни фирми в България, Гърция и Испания да тестват нашата платформа и да споделят с нас своето мнение и опит, като попълнят кратък въпросник, който сме подготвили за тях. След това ще продължим с три работни срещи, които ще се проведат в България, Гърция и Испания, обсъждайки опита на представителите на семейни бизнеси, преминали през платформата, лице в лице с тях, както и с други членове на семейния бизнес.

Ако искате да разгледате дигиталната обучителна платформа Success…ion, изберете следния линк http://training.succession-project.eu.

Това са лицата, с които можете да се свържете, за всякаква необходима информация или за получаване на въпросника за оценка:

 

България: Даниела Илчева Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Гърция: Kyriakos Lingas Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. илиKaterina Vasileiou Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Испания:

Maria del Carmen Osuna Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.     

 

За проект Success…ion

Проект Success…ion стартира в края на 2015г. и ще приключи в края на октомври 2017г. Проектът се координира от Ямболската търговско-промишлена палата (ЯТПП) в България. В проекта са включени още 8 организации от България, Германия, Гърция, Кипър и Испания. По време на проекта са разработени обучителни материали както за собственици/членове на семеен бизнес, така и за бизнес консултанти с цел осигуряването на успешна подготовка за планиране и изпълнение на трансфер и унаследяване на семеен бизнес.

Посетете нашия уебсайт www.succession-project.eu и Facebook страница!

За повече информация относно проект Success…ion се свържете с г-жа Даниела Илчева на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или изпратете съобщение на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Източник: Ямболска търговско-промишлена палата

 

Приказка за Белгия

8 август 2017 г., Сливен

Летните занимания за деца от 1 до 4 клас, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен” и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” продължават. Всеки вторник в европейския информационен център се провеждат тематични срещи,посветени на европейските държави.

Заниманието, което се проведе днес, бе посветено на Белгия. Децата научиха любопитни факти за страната, за столицата Брюксел и нейните най-големи  забележителности. Научиха повече за Европейския парламент, Съвета на Европа, Европейската комисия и др. Посетиха виртуално красивия площад „Гран плас”, Атомиума, парка „Мини Европа”, фонтана с Манекен Пис и Музея на какаото и шоколада. Научиха легендата за това,откъде произлиза името на град Антверпен, и се разходиха из огромното пристанище там.

Специално внимание отделихме на смърфовете, създадени от белгийски илюстратор преди близо 50 години. Децата изгледаха кратко филмче за  симпатичните сини човечета, а след това оцветиха шаблони с тях. Научиха и историята на белгийския шоколад и „посетиха” няколко шоколатерии.

По традиция децата решиха кръстословица и се включиха в интересна игра, като откриваха думи, скрити в ребус.

След сериозните занимания дойде време за кулинарната изненада – вкусен обяд с характерните за Белгия пържени картофки и вкусен шоколад.

Европа Директно Сливен

тел. (044) 622 141,  (044) 411 832

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; www.europedirect-sliven.eu

 

6000 нови свободни места за младежи в два одобрени проекта до 2019 г.

Европейски корпус за солидарност: предлагането на работни места и стажове напредва по план

Половин година след като Европейската комисия стартира Европейския корпус за солидарност и след свързването на кандидатите и работодателите за доброволчески назначения, започнало през март 2017 г., сега се откриват и хиляди възможности за работни места и стаж.

За тази цел Европейската комисия подкрепя два проекта, ръководени от италианските и френските публични служби по заетостта, които ще предложат свързани със солидарността работа или стаж в друга държава от ЕС на 6000 млади хора.

Комисарят по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен заяви: „Целта на Европейския корпус за солидарност е да се открият повече и по-добри възможности. Радвам се, че от днес нататък, с началото на професионалното направление на корпуса, младите хора могат да се възползват от пълния му потенциал. В сътрудничество с публичните служби по заетостта и партньорите на място ще предоставим на хиляди младежи конкретна възможност за работа или стаж в области, свързани със солидарността, в цяла Европа. Това ще им позволи да развиват своите умения и да увеличават бъдещите си перспективи на пазара на труда“.

Тибор Наврачич, комисар по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта, заяви: „За мен е удоволствие да видя разрастването на Европейския корпус за солидарност. С началото на професионалното измерение той добива пълния си вид. Знаем, че много млади хора в Европа желаят силно да помагат на другите, както и че този ангажимент ще бъде от полза и за самите тях. Участието в Европейския корпус за солидарност ще бъде ценен опит за младите европейци в началото на кариерата им“.

Двата проекта са ръководени от френската публична служба по заетостта („Pôle Emploi“) и италианската Национална агенция за активни политики за заетост (ANPAL). Те обединяват публични служби по заетостта и организации от различни държави — членки на ЕС, например организации на работодателите и институти за обучение, за да предоставят възможности за работа или стаж в области, свързани със солидарността, на младежи на възраст между 18 и 30 години. Избраните участници ще могат да се включат в широка гама от дейности като здравеопазване, социална интеграция, опазване на околната среда, помощ за мигрантите и бежанците или хранителни помощи в друга държава от ЕС. Проектите ще установят връзка с работодатели, ще гарантират подбирането на подходящи кандидати и ще предоставят на участниците финансова и други видове подкрепа, като например обучение. Проектите се финансират с над 14 милиона евро от Програмата за заетост и социални иновации.

График и следващи стъпки

Двата проекта ще продължат до март 2019 г.

Успоредно с това Европейският корпус за солидарност ще бъде доразвиван и консолидиран. Целта е да се предоставят 100 000 места до края на 2020 г.

Опитът, извлечен от стартиращите два нови проекта, , ще спомогне да се положат основите за разгръщането на Европейския корпус за солидарност до 2020 г. Двата проекта ще продължат да подкрепят млади хора в намирането на работа и стажове в чужбина до пролетта на 2019 г. и ще работят заедно с други проекти за професионални стажове по линия на Европейския корпус за солидарност.

Контекст

По време на своята реч за състоянието на Съюза през 2016 г. председателят на Комисията Юнкер обяви, че ще бъде създаден Европейски корпус за солидарност, който ще предлага на младежите на възраст между 18 и 30 години възможността да участват в широк спектър от дейности за солидарност в целия ЕС.

След като бе стартиран на 7 декември 2016 г., в Европейския корпус за солидарност се включиха повече от 32 000 младежи. През март 2017 г. започна свързването с организации; оттогава насам бе осъществен контакт с около 11 500 участници и 460 предложения бяха приети. Целта е до края на 2020 г. 100 000 млади хора да се присъединят към Европейския корпус за солидарност.

На 30 май 2017 г. Комисията представи предложение за поставянето на Европейския корпус за солидарност на здрава основа с бюджет от 341,5 милиона евро за периода 2018—2020 г. и специфична правна уредба. Освен това Комисията предложи да се разширят възможностите за младите хора. Освен че ще предлага доброволческа дейност, стажове и работа, в бъдеще Европейският корпус за солидарност ще предоставя на участниците и възможността да създават свои собствени проекти за солидарност или да кандидатстват като група за извършване на доброволческа дейност.

За да изготви своето предложение, Комисията започна открито онлайн проучване и целеви консултации със заинтересовани страни. Проучването и консултациите завършиха с Форум на заинтересованите страни. Предложението за проект на регламент сега трябва да бъде прието от Европейския парламент и Съвета, преди да може да влезе в сила. В своята съвместна декларация институциите на ЕС поеха ангажимент за приключване на законодателния процес по предложението до края на тази година.

Повече информация

Повече информация

 

FACTSHEET: Jobs and www.europedirect-sliven.eu traineeships under the European Solidarity Corps: how it works and how to join

Factsheet: Taking the European Solidarity Corps forward
Factsheet for organisations
MEMO: Questions and Answers on the European Solidarity Corps
MEMO: Taking the European Solidarity Corps forward: Questions and Answers
 

Приказка за Гърция в „Европа Директно Сливен”

 

Летните занимания „Приказно лято 2017”, организирани от информационен център „Европа Директно – Сливен” и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” продължават и през месец август. В тях взимат участие деца от 1 до 4 клас. Всеки вторник в европейския информационен център се провеждат тематични срещи, посветени на европейските държави. Темата на днешното занимание бе Гърция.

Децата научиха интересни подробности за древна Гърция, древногръцките богове и Олимп, изгледаха кратко филмче, посветено на най-известните древногръцки богове и богини, научиха откъде идва името на Бяло море, разбраха интересни неща за първите Олимпийски игри. После направиха виртуална разходка из Атина и Акропола, посетиха Бялата кула в Солун и манастирите в Метеора, видяха как става смяната на караула на площад „Синтагма”, научиха повече за красивия остров Санторини. 8-годишната Дорина пък разказа пред останалите впечатленията си от семейното пътуване до остров Тасос. В специалните книжки „Европа и ти” децата оцветиха знамето на Гърция и разбраха какво символизира то.

Време бе отделено и на емблематичния гръцки танц сиртаки. Децата научиха неговата история, изслушаха музиката му, а после, заедно с кака Мартина, се опитаха да повторят сложните му стъпки. В края на заниманието научиха повече за характерните особености на гръцката кухня, а за обяд похапнаха вкусен гръцки гирос с чаша айрян.

 

Европа Директно Сливен

тел. (044) 622 141,  (044) 411 832

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; www.europedirect-sliven.eu

 

 
Още статии...
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес922
mod_vvisit_counterВчера371
mod_vvisit_counterТази седмица922
mod_vvisit_counterМиналата седмица4115
mod_vvisit_counterТози месец16262
mod_vvisit_counterМиналият месец22165
mod_vvisit_counterОбщо450324

Your IP: 54.80.228.137
bestkinky.com hard-extreme.com