Заместник-кметът Пепа Чиликова откри Информационен форум за студенти по повод Европейския ден за борба с трафика на хора
Начало Новини Заместник-кметът Пепа Чиликова откри Информационен форум за студенти по повод Европейския ден за борба с трафика на хора
Facebook Споделяне
Share on facebook

Заместник-кметът Пепа Чиликова откри Информационен форум за студенти по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, съвместно с Европейски информационен център Europe Direct – Сливен, организираха Информационен форум за студенти от филиала на Медицински университет – Варна в гр. Сливен, по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

Събитието бе открито от Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху важната роля на засилената целенасочена превенция, с цел повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора.

Специално участие във форумът взе прокурор Христина Блецова от Районна прокуратура – Сливен, която запозна студентите с реални случаи на жертви на трафик на хора от практическия си опит.

Катя Иванова от Европа Директно – Сливен, насочи вниманието на участниците към информационния център, като място където могат да получат информация по всички видове теми, свързани с Европейския съюз, включително за техните права и възможности като европейски граждани и как да се възползват от тях.

Владимир Друмев – секретар на МКБТХ – Сливен, представи на студентите актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора” – рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство, като акцентира върху безопасното използване на интернет, които все по-често е средство за набиране на жертви.

В рамките на Информационния форум с цел превенция на онлайн сексуалното изнудване и принуда, се проведе прожекция на клипа „Кажи НЕ!” #SayNo!, предоставен на МКБТХ – Сливен от сектор „Киберпрестъпност” при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”. Беше представена и денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Снимки от събитието може да видите във фейсбук страницата на Европа Директно Сливен: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=884398481737183

 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1201
mod_vvisit_counterВчера674
mod_vvisit_counterТази седмица4362
mod_vvisit_counterМиналата седмица6520
mod_vvisit_counterТози месец18623
mod_vvisit_counterМиналият месец26352
mod_vvisit_counterОбщо636221

Your IP: 23.20.245.192
bestkinky.com hard-extreme.com