Вестник Le Monde за Мария Габриел: "Боец срещу фалшивите новини"
Начало Новини Вестник Le Monde за Мария Габриел: "Боец срещу фалшивите новини"
Facebook Споделяне
Share on facebook

Вестник Le Monde за Мария Габриел: "Боец срещу фалшивите новини"

сн. "Монд" OLIVIER PAPEGNIES / COLLECTIF HUMA POUR LE MONDE

 

11 декември 2017 г.

Вестник Le Monde за Мария Габриел: "Боец срещу фалшивите новини"

"Искаме да предоставим на гражданите средства за откриване първоизточника на информация", казва пред авторитетния френски вестник "Монд" еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел. В специална статия изданието прави портрет на българския комисар, описвайки водещи приоритети от нейната работа като обществената консултация за фалшивите новини, мерките за онлайн платформите, реформата на авторските права, аудиовизуалния сектор и други.

"Монд" цитира председателя на ЕНП Жозеф Дол, който определя Мария Габриел като "трудолюбива и безупречна, когато се заеме с дадено досие".

Комисарят присъства на почти всички тристранни заседания за преговори между законодателните институции - Европейският парламент и Съветът, отбелязва всекидневникът. "Трябва да ускорим работата, само 6 законодателни предложения са финализирани на фона на предложените общо 24 в цифровата сфера от началото на мандата", обяснява пред "Монд" Мария Габриел. "Пред нас е една решаваща година", подчертава тя.

ЕК разчита на младата българка, за да помогне на страната си за провеждането на първото ротационно председателство на Съвета на ЕС, пише "Монд". "Обожавам страната си, но никой не говори за България, която успя да опази външната си граница с Турция от 245 км по време на миграционната криза – и то без да сме членове на Шенген. Тази несправедливост не трябва да продължава, " казва в интервюто комисар Габриел, според която на всяка цена трябва да се предотврати впечатлението за различни класи европейски граждани. "България наистина е бедна страна в ЕС, но когато тя е начело в класациите, това трябва да се съобщава", посочва Мария Габриел давайки за пример факта, че в България 27% от заетите в цифровия сектор са жени, спрямо 16% средно за ЕС. Вестник "Монд" отбелязва безупречния френски език, който владее комисар Габриел, завършила политически науки в град Бордо. Решението да избере именно него тя обяснява така:"Това е градът на трите "М" – Монтен, Монтескьо и Мориак."

Оригиналната статия-портрет на Мария Габриел ще откриете на официалната страница на в. "Монд".

 

Източник: Европейската комисия

 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1237
mod_vvisit_counterВчера674
mod_vvisit_counterТази седмица4398
mod_vvisit_counterМиналата седмица6520
mod_vvisit_counterТози месец18659
mod_vvisit_counterМиналият месец26352
mod_vvisit_counterОбщо636257

Your IP: 23.20.245.192
bestkinky.com hard-extreme.com