Финансови технологии: ЕК предприема действия за по-конкурентоспособен и иновативен финансов пазар
Начало Новини Финансови технологии: ЕК предприема действия за по-конкурентоспособен и иновативен финансов пазар
Facebook Споделяне
Share on facebook

Финансови технологии: ЕК предприема действия за по-конкурентоспособен и иновативен финансов пазар

София, 8 март 2018 г.

Финансови технологии: Комисията предприема действия за по-конкурентоспособен и иновативен финансов пазар

Европейската комисия представи план за действие по отношение на възможностите, които технологичните иновации разкриват в областта на финансовите услуги (т.нар. финансови технологии).

Планът има за цел да даде възможност на финансовия сектор да се ползва от бързия напредък на новите технологии, например блок-вериги, изкуствен интелект и услуги „в облак“, като същевременно се повиши сигурността на пазарите и се улесни достъпът на нови участници. Ползите ще бъдат разпределени поравно между потребителите, инвеститорите, банките и новите участници на пазара. В допълнение Комисията предлага да се създаде общоевропейски знак за платформите, така че платформа, лицензирана в една държава членка, да може да работи в рамките на целия ЕС.

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел отбеляза: "Цифровите технологии въздействат цялостно върху икономиката — в еднаква степен и върху гражданите, и върху бизнеса. Технологии като блок-веригите могат радикално да променят финансовите услуги и други сектори. От нас се изисква да създадем подходяща уредба, която дава свобода за развитието на иновациите, но същевременно контролира рисковете и защитава потребителите".

В представения днес план за действие са очертани 23 стъпки, които спомагат за разпространението на иновативните бизнес модели, подпомагат навлизането на новите технологии, повишават киберсигурността и целостта на финансовата система.

Източник: Европейската комисия

 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес272
mod_vvisit_counterВчера550
mod_vvisit_counterТази седмица3890
mod_vvisit_counterМиналата седмица4487
mod_vvisit_counterТози месец18749
mod_vvisit_counterМиналият месец30503
mod_vvisit_counterОбщо666850

Your IP: 54.80.189.255
bestkinky.com hard-extreme.com