ГОДИШНА КООРДИНАЦИОННА СРЕЩА НА ПАРТНЬОРИТЕ НА ЕВРОПА ДИРЕКТНО СЛИВЕН
Начало Новини ГОДИШНА КООРДИНАЦИОННА СРЕЩА НА ПАРТНЬОРИТЕ НА ЕВРОПА ДИРЕКТНО СЛИВЕН
Facebook Споделяне
Share on facebook

ГОДИШНА КООРДИНАЦИОННА СРЕЩА НА ПАРТНЬОРИТЕ НА ЕВРОПА ДИРЕКТНО СЛИВЕН

31 март, 2017 г., гр. Сливен

 

Годишна координационна среща на партньорите на „Европа Директно”-Сливен се проведе днес. Тя имаше за цел да запознае участниците с годишната работна програма на центъра, координиране на съвместните дейности през годината, както и с приоритетите на ЕС за 2017 г. В годишната програма на центъра са включени Европейски арт-работилници, Евро базар, информационни срещи между представители на банки и бизнеса, информационни срещи с младежи, тематични срещи на чаша чай, пътуващи изложби, театрални представления, отбелязване на различни Европейски дни, летни занимания за деца и много други.

 

В срещата участва и заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, който представи презентация за 10 години от членството на България в ЕС, 60 години от Римските договори и Бялата книга на Европейската комисияотносно бъдещето на ЕС.

 

„По време на годишната координационна среща бяха обсъдени предстоящите събития на „Европа Директно”-Сливен, каза Марков. – „Община Сливен е партньор на „Европа Директно” от неговото създаване. Вчера на сесията на Общинския съвет бе прието решение, с което това партньорство ще продължи и през следващите 5 години. Считам, че „Европа Директно”-Сливен има бъдеще на картата на Европа, центърът е част от мрежа от 500 центъра в цяла Европа. Освен обсъждането на годишната програма на центъра, направихме и дискусия с партньорите относно координирането на съвместни дейности при реализирането на тази програма. Дискутирахме и Бялата книга на Европейската комисияотносно бъдещето на ЕС, 60 години от Римските договори и 10 години от членството на България в ЕС. Според проф. Ингрид Шикова, 60 години Римски договори означават 60 години брачен живот, една диамантена сватба. Затова в презентацията си акцентирах върху това „60 години ЕС. Къде са диамантите?“, а те се крепят на няколко важни неща: желанието да живеем заедно в мир и демокрация; доверие и лоялност между страните-членки; солидарност и отговорност при изпълнението на общите задачи; обща визия и мечта за бъдещето на ЕС. Това са все неща, на които досега ЕС се е крепял.

 

Добре е да си отговорим на въпроса: „Какво получаваме от ЕС?”. За Сливен това е важно, защото, благодарение на кохезионните и структурни фондове, на оперативните програми, които се финансират от тези фондове, ние получаваме достатъчно средства, за да подобрим своята инфраструктура, да създаваме събития, с които да утвърждаваме нашите традиции /проекти в областта на културата, образованието, туризма/, получаваме средства да образоваме и да създаваме заетост за безработните, за нова преквалификация на тези, които са загубили работата си, и т.н. Получаваме много от Европейския съюз. Като човек, който през последните години се занимава с европейски проекти, мога да кажа, че ЕС ни дава три пъти повече средства от тези, които България внася като такса в ЕС. Затова с колегите от другите центрове искаме да покажем не само какво е направил ЕС за тези 60 години, а и 60 неща, които са важни за Европа”– допълни г-н Марков.

 

За повече информация

 

Европа Директно Сливен

 

Тел: 044/ 62 21 41; (044) 411 832; (+359) 883 299 67

E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

www.europedirect-sliven.eu

 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес253
mod_vvisit_counterВчера550
mod_vvisit_counterТази седмица3871
mod_vvisit_counterМиналата седмица4487
mod_vvisit_counterТози месец18730
mod_vvisit_counterМиналият месец30503
mod_vvisit_counterОбщо666831

Your IP: 54.80.189.255
bestkinky.com hard-extreme.com