Край на роуминга: последното препятствие е премахнато
Начало Новини Край на роуминга: последното препятствие е премахнато
Facebook Споделяне
Share on facebook

Край на роуминга: последното препятствие е премахнато

Край на роуминга: последното препятствие е премахнато

Пленарна сесия Съобщение за пресата - Промишленост / Изследвания и иновации06-04-2017 - 12:32
 

В четвъртък евродепутатите гласуваха отпадането на последното препятствие по пътя към пълното премахване на таксите за роуминг на дребно.


Премахването на таксите за роуминг на дребно от 15 юни 2017 г. ще даде възможност на потребителите да се обаждат и да прехвърлят данни в друга държава членка на ЕС на същата цена, като у дома.


„Това е голяма победа за европейските потребители“, заяви докладчикът Миапетра Кумпула-Натри (С&Д, Финландия). „Сега можем да отпразнуваме факта, че от 15 юни няма да има повече такси за роуминг. Потребителите, пътуващи из Европа, ще имат възможност да проверяват електронна си поща, използват карти, качват снимки в социалните мрежи, да се обаждат и изпращат съобщения до вкъщи, без допълнителни такси.“


Парламентът одобри  споразумението относно максималните цени на роуминга на едро, неофициално съгласувано със Съвета, с 549 гласа „за“ срещу 27 „против“, с 50 „въздържал се“.


Обща информация


Неофициалното споразумение между Парламента и Съвета определя колко максимално могат да се таксуват помежду си телекомуникационни оператори за използване на мрежите им за пренос на данни и трансгранични разговори в „роуминг“. Търговията на роуминг на едро косвено се отразява в крайните сметки на потребителите.


По-ниските такси за трансфер на данни ще позволят на потребителите в ЕС да получат достъп до повече данни, като например, аудио-визуално съдържание, когато пътуват от една страна в друга. Това може също  да отвори пазарите за малки оператори и операторите на виртуални мобилни мрежи (MVNO).


Процедура:  съвместно вземане на решение, споразумение на първо

четене

РЕФ. : 20170329IPR69066
 
 
Обратна връзка
 
 
 Източник: Европейски парламент
 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес222
mod_vvisit_counterВчера550
mod_vvisit_counterТази седмица3840
mod_vvisit_counterМиналата седмица4487
mod_vvisit_counterТози месец18699
mod_vvisit_counterМиналият месец30503
mod_vvisit_counterОбщо666800

Your IP: 54.80.189.255
bestkinky.com hard-extreme.com