Парламентът прие отпадането на визите за граждани на Украйна
Начало Новини Парламентът прие отпадането на визите за граждани на Украйна
Facebook Споделяне
Share on facebook

Парламентът прие отпадането на визите за граждани на Украйна

Парламентът прие отпадането на визите за

граждани на Украйна

Пленарна сесия Съобщение за пресата - Визова политика06-04-2017 - 12:58
 

В четвъртък евродепутатите одобриха неофициалното споразумение със Съвета, с което премахнаха изискването за издаване на визи за кратък престой на територията на ЕС за украински граждани.


Съгласно новите разпоредби украинските граждани, които притежават биометрични паспорти, ще могат да влизат на територията на ЕС без виза за 90 дни в рамките на всеки 180 дни с цел туризъм, посещение на роднини или приятели, или за бизнес цели, но не и за работа. Отпадането на изискванията за визи ще важи за всички страни от ЕС с изключение на Ирландия и Обединеното Кралство, както и Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Щвейцария.


„Украйна изпълни всички критерии, а принципът, който отстояваме в ЕП е премахване на визите при изпълнени всички критерии.“, заяви докладчикът Мария Габриел (ЕНП, България). Тя добави, че премахването на визовия режим ще бъде „Oще едно много силно послание: Украйна е ключов партньор за Европейския съюз в Източното партньорство.“.


Разпоредбата, която бе приета с 521 гласа „за“ срещу 75 „против“, с 36 „въздържал се“, все още трябва да бъде официално одобрена от Съвета на министрите. Най-вероятно промяната ще влезе в сила през юни, 20 дни след като бъде публикувана в официалния вестник на ЕС.


Преди отпадането на визовите изисквания за украинските граждани, ЕС засили механизма за суспендиране на безвизовия режим, за да се позволи по-лесно въвеждане на визи в изключителни ситуации.


Процедура: обикновена законодателна процедура, споразумение на

първо четене

РЕФ. : 20170329IPR69065
 
 
Обратна връзка
 
 
 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1194
mod_vvisit_counterВчера674
mod_vvisit_counterТази седмица4355
mod_vvisit_counterМиналата седмица6520
mod_vvisit_counterТози месец18616
mod_vvisit_counterМиналият месец26352
mod_vvisit_counterОбщо636214

Your IP: 23.20.245.192
bestkinky.com hard-extreme.com