10 години България в ЕС - равносметката
Начало Новини 10 години България в ЕС - равносметката
Facebook Споделяне
Share on facebook

10 години България в ЕС - равносметката

По повод 10-годишнината на българското членство в Европейския съюз, която отбелязваме тази година, Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент възложиха на Центъра за либерални стратегии да изготви доклад за ползите от членството и оставащите предизвикателства пред страната.

Докладът представя как се е отразил процесът на европейска интеграция върху развитието на България. Анализът показва историческото развитие на България в тези сфери, като разглежда не само десетте години на членство, но и предприсъединителния период. Прави се и сравнение с държави, със сходни на България характеристики, които в момента са извън Европейския съюз.

Целта на доклада е да предизвика дискусия сред българското общество относно важността на членството. От своя страна в продължение на цялата 2017 г. Представителството на ЕК и Информационното бюро на ЕП, както и всички европейски мрежи предвиждат над 50 инициативи в цялата страна за отбелязване на годишнината – научни конференции, семинари, фотоконкурси, информационни материали и други. Всички те ще бъдат чудесна възможност за популяризирането на резултатите от членството на страната ни в навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС, което ще се проведе в периода януари - юни 2018 г.

Европейската комисия в България оценява положително факта, че редица други организации и институции също се включиха в дискусията. Това ще допринесе за още по-пълна представа как се е отразило членството в ЕС на България. Гражданите могат да следят и дискусията в социалните мрежи и да споделят своето мнение с хаштаг #BG10xEU.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 
Източник: Европейската комисия
 
Търси в сайта

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1226
mod_vvisit_counterВчера674
mod_vvisit_counterТази седмица4387
mod_vvisit_counterМиналата седмица6520
mod_vvisit_counterТози месец18648
mod_vvisit_counterМиналият месец26352
mod_vvisit_counterОбщо636246

Your IP: 23.20.245.192
bestkinky.com hard-extreme.com